Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Zúfalí ľudia hľadajú po výbuchu v Manchestri svojich blízkych na sociálnych sieťach
Zdielať na

Zúfalí ľudia hľadajú po výbuchu v Manchestri svojich blízkych na sociálnych sieťach

MANCHESTER / Zúfalí rodičia, príbuzní a priatelia hľadajú na sociálnych sieťach svjich blízkych, ktorí nemôžu nájsť.

"Všetci prosím zdieľajte toto. Moja malá sestra Emma bola na koncerte Ari dnes večer v Manchestria nedvíha telefón, prosím pomôžte mi," stojí pri fotografii bloňďavého dievčaťa s kvetmi vo vlasoch. O pomoc s pítraním po svojej sestre požiadal aj ďalší užívateľ:  "Mala na sebe ružovú mikinu a modré rifle. Volá sa Whitney."

"Môj syn bol dnes v manchesterskej hale. Nedvíha telefón"Prosím...," napísal užívateľ Deplorable MrsK k obrázku k usmievajúceho sa mladého muža v obleku. 

Ľudí, ktorí hľadajú svojich príbuzných je oveľa viac. 

https://twitter.com/oddmistakes/status/866821897702567937

https://twitter.com/casualjennifer/status/866828780396056577

https://twitter.com/iAdmeister/status/866814525579907073

Štyridsaťosemročná Paula Roibinson bola so svojim mužom na vlakovej stanici neďaleko haly, keď počula výbuch. Následne videla mladé dievčatá, ako s krikom vybiehajú z haly. "Vybehli sme. Bolo to doslova sekundy po výbuchu," uviedla pre agentúru Reuters. Robinson vzala desiatky násťročných dievčat so sebou do neďalekého hotela a na twitteri zverejnila svoje telefónne číslo, aby informovala ich rodičov. Jej telefón od zverejnenia na twitteri neprestal zvoniť, uviedla. 

Podľa užívateľov sociálnych sietí svoje priestory ľuďom utekajúcim z haly poskytlo množstvo hotelov v okolí. Taktiež bežní užívatelia sociálnych sietí ponúka pomoc pod hashtagom #RoomForManchester. 

Vlakovú stanicu polícia po výbuchu uzavrela a podľa agentúry AP zostane uzavretá po celý deň. Veľa ľudí sa nemôže dostať domov. Odvoz zdarma už ponúklo veľa vodičov miestnych taxíkov aj bežní občania. "Som desať minút od centra Manchesteru a môžem vás odviesť kdekoľvek. Ktokoľvek potrebuje pomoc, dajte vedieť," uviedol na twitteri Danny Hutch.

https://twitter.com/blameitondanny/status/866828651463151616

Súvisiace články

Najčítanejšie správy