Skoro jasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Ďalšie americké aerolinky majú problém. Pasažiera vyhodili z lietadla, lebo použil toaletu
Zdielať na

Ďalšie americké aerolinky majú problém. Pasažiera vyhodili z lietadla, lebo použil toaletu

ATLANTA / Americká letecká spoločnosť Delta mala letieť z Atlanty do Milwuakee, keď sa na palube lietadla odohral incident. Tridsaťdeväť ročného DJ-a vyhodili z lietadla, ktoré malo meškanie, keď zistili, že použil záchod.

Delta je ďalšia letecká spoločnosť, ktorá sa po objavení videa dostala do problémov. Video ukazuje, ako personál povedal cestujúcemu, že musí vystúpiť z lietadla, pretože počas oneskorenia na dráhe použil toalety. Podľa ich protokolu sa nesmú používať, kým lietadlo nie je vo vzduchu. Problém bol, že lietadlo meškalo pol hodinu a Kima Hamilton už "nemohol vydržať".

Tridsaťdeväťročný muž sa po čase postavil a prešiel do zadnej časti lietadla, kde sa letušky opýtal, či môže použiť záchod. Ona mu odpovedala, že to nebude možné, nakoľko by tým mohli stratiť miesto v rade na štart. Hamilton sa teda vrátil späť na svoje miesto. Meškanie pokračovalo a jeho nutkanie sa posilnilo. Aby sa vyhol nepríjemnej nehode, vbehol na záchody. Asi po minúte sa vrátil na svoje miesto. 

Prečo musel odísť

Ako si sadol pilot vyšiel z kabíny a s poľutovaním oznámil, že sa musia vrátiť k bráne, aby vyviedli jedného cestujúceho. Malo to potom rýchly spád. Hamilton sa dožadoval vysvetlenia,"Môžete mi pomôcť to pochopiť? Ja som nič nespravil." Zamestnanec spoločnosti ale dookola opakoval, že to nebudú rozoberať na palube lietadla a porozprávajú sa o tom vonku. Hamilton nerozumel, čo sa vlastne deje. "Nie je mi to jasné. Kúpil som si lístok, nespravil som nič zlé. Bol som v núdzovej situácii, snažil som sa vydržať po prvýkrát, ale potom som už naozaj nemohol a teraz ma chcete vyhodiť z lietadla?" Asi po troch minútach dohadovania, zamestnanec opustil lietadlo, uvádza britský Daily Mail

Následne prišiel do lietadla ochrankár, ktorý si v uličke kľakol, aby sa mohol s cestujúcim lepšie porozprávať. Keď mu Hamilton vysvetľoval jeho situáciu, ochrankár sa v dobrom pousmial. "Nechajte ma vysvetliť vám, že po každé, keď sme pripravení vzlietnuť, pre vašu bezpečnosť a bezpečnosť každého, musia všetci sedieť na svojich miestach. Chápem, že ste boli v krízovej situácii a som rád, že ste to zvládli vyriešiť, ale vždy je tam protokol. A pretože vy ste boli tou osobou, nevravím ktorá to spôsobila, že sme stratili miesto v rade na štart, musíme sa o tom porozprávať."  Ďalej zamestnanec podotkol, že ho nebudú násilím vyhadzovať z lietadla, ale ostatní čakajú na let a nechcú všetkých ťahať do tejto nepríjemnej situácie a slušne ho poprosil, aby ho nasledoval. Ešte niekoľko minút sa muži naťahovali a potom Hamilton opustil palubu lietadla. Okolo sediaci ľudia mu prejavili svoju podporu a ubezpečili ho, že nespravil nič zlé.  

Letecká spoločnosť pasažierovi finančne kompenzovala časť cestovných nákladov. Prípad bude mať ešte právnu dohru.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy