Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Neonacista strieľal na stanici ruskej tajnej služby. Zomreli traja ľudia
Zdielať na

Neonacista strieľal na stanici ruskej tajnej služby. Zomreli traja ľudia

CHABAROVSK / Útočník, ktorého identifikovali ako miestneho neonacistu, v piatok vošiel na stanicu ruskej tajnej služby FSB, kde začal strieľať. Pri prestrelke zomreli najmenej traja ľudia, vrátane páchateľa.

Mesto Chabarovsk leží neďaleko hraníc s Čínou, má približne pol milióna obyvateľov. Agentúra TASS v piatok informovala o útoku, ktorý sa odohral na miestnej stanici tajnej služby FSB. 

Útok sa odohral v podvečerných hodinách. " V 17:02 miestneho času (8:02 SELČ) na stanicu správy FSB pre Chrabarovský kraj vstúpil neznámy muž. Bez toho, aby pristúpil k bezpečnostnej kontrole, začal strieľať po ľuďoch nachádzajúcich sa v miestnosti. Útočníka zneškodnili. Na mieste činu sa vykonávajú potrebné kriminalistické úkony," opisoval udalosti hovorca FSB.

Podľa agentúry Interfax, okrem útočníka pri incidente zomrel aj pracovník FSB a jeden z dvoch návštevníkov, ktorí boli práve na stanici. Ten pochádzal z postkomunistickej krajiny. Druhý návštevník vyviazol so zraneniami. Útočník patril do skupiny neonacistov.

Najčítanejšie správy