Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
V Indii našli dievča medzi opicami. Nehovorí a správa sa ako zviera
Zdielať na

V Indii našli dievča medzi opicami. Nehovorí a správa sa ako zviera

DILLÍ,BRATISLAVA / Indická polícia prechádza databázu stratených detí, aby mohla identifikovať dievča, ktoré žilo v lese medzi opicami. Podľa odhadov má desať až dvanásť rokov a nehovorí.

Správu o nájdenom dievčati priniesla agentúra AP s odvolaním na indické zdravotnícke zdroje. Keď dievča našli, nemala na sebe oblečenie a bola vyčerpaná hladom. Dopravili ju do nemocnice v meste Bahraič v severoindickom štáte Uttarpradéš.

"Dieťa sa správalo ako zviera, pohybovalo sa po štyroch a jedlo z podlahy priamo ústami," povedal hlavný lekár nemocnice D.K. Singh. 

Po určitej dobe začalo dievča chodiť normálne a jesť rukami. "Stále nevie rozprávať, ale rozumie čokoľvek, čo jej hovoríte a tiež sa usmieva," povedal Singh. 

Dievča v skupine zvierat našli drevorubači, ktorí upozornili políciu. "Hovorili, že dievča bolo nahé a v spoločnosti opíc vyzerala spokojne. Keď sa ju snažili odviesť, opice tomu bránili," povedal pre agentúru AP policajt Dineš Tripathi. Neskôr ju z lesa vyviedol policajt v chránenom území, ktoré nazývajú Katarniaghát. "Keď dievča zavolal, opice na neho zaútočili, ale dokázal dievča odviezť. Ušiel s ňou v policajnom aute, opice ich ešte prenasledovali," tvrdil Tripathi. 

Polícia sa snaží zistiť, ako sa dievča do lesa dostalo a kto sú jej rodičia. Ak ju policajné orgány neidentifikujú, bude žiť v domove pre mládež. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy