Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Život Vladimíra Fruniho vo Veľkej Británii: Chcel druhú šancu
Zdielať na

Život Vladimíra Fruniho vo Veľkej Británii: Chcel druhú šancu

LONDÝN / Vladimír Fruni strávil posledné chvíle svojho života vo Veľkej Británii. Spolupracovník televízie JOJ Peter Mikitič zisťoval, čo sa bývalému majiteľov nebankoviek Horizont Slovakia a BMG Invest, ktoré pripravili tisícky Slovákov o celoživotné úspory, vlastne stalo.

Minulosť Vladimíra Fruniho nebola pre Slovákov, ktorí žijú v Anglicku, žiadnym tajomstvom. "Rozprávali sme sa spolu o tom. Povedal mi, čo a ako, že si odsedel pár rokov a v podstate zo Slovenska utiekol," hovorí Slovák Lukáš.

"Netajil sa svojou minulosťou. Každému to priznal," dodáva majiteľ obchodu Peter Tomlein.

​Vladimír Fruni pracoval vo Veľkej Británii vo veľkosklade ako balič oblečenia. Jeho situácia ale bola neradostná. "Dva a pol mesiaca bol bez práce. Mal len to, čo mu kamaráti dali, s čím mu vedeli pomôcť. Inak bol bez financií, na nule," vysvetľuje Peter Tomlein.

Na ľudí, ktorí jeho minulosť nepoznali, pôsobil príjemným dojmom. "Bol veľmi slušný pán. Býval vedľa mňa takmer rok. Bol to veľmi príjemný sused. Nehovoril po anglicky, takže sme sa veľmi nerozprávali," spomína na Fruniho sused Usman Arif.

Zdravotný stav Vladimíra Fruniho nebol dobrý už pred príchodom do Veľkej Británie. Na ostrovoch podstúpil operáciu žlčníka. "Od augusta čakal na operáciu. Napriek bolestiam chodil do práce," hovorí Tomlein.

Fruni zomrel v prenajatom dome. "Ráno ešte zobudil kolegu, čo išiel do práce, on zavolal sanitku. Viem len, že opadol," dodáva Slovák.

Presnú príčinu smrti nevie ani tamojší koroner.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy