Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Myslela som si, že je to detský olej, hovorí žena podozrivá z vraždy Kimovho brata
Zdielať na

Myslela som si, že je to detský olej, hovorí žena podozrivá z vraždy Kimovho brata

KUALA LUMPUR / Ženu, ktorú zatkla malajzijská polícia v súvislosti s vraždou brata vodcu KĽDR Kim Čong-nama, popísala zástupcom indonézskej ambasády pozadie útoku. Neznáma osoba jej mala zaplatiť za to, aby Kimovu tvár zo žartu potrela detským olejom. V skutočnosti išlo o smrtiacu nervovú látku VX.

Dvadsaťpätročná žena z Indonézie Siti Aisyah sa v sobotu v Kuala Lumpur stretla so zástupcami indonézskeho veľvyslanectva. Počas polhodinového rozhovoru im popísala, že za žart dostala zaplatených v prepočte 85 eur. Domnievala sa, že akcia je súčasťou reality show.

"Povedala, že ju niekto požiadal, aby to urobila. Stretla sa s ľuďmi, ale nevie, či to boli Japonci alebo Kórejci," uviedol zástupca indonézskeho veľvyslanectva. Neznáma osoba jej dala látku, ktorú považovala Siti za detský olej. Mala ním potrieť tvár Kim Čong-nama. Podľa úradov nejaví žena žiadne známky toho, že by jej látka spôsobila zdravotné problémy.

​V skutočnosti išlo o nebezpečnú smrtiacu látku VX, ktorá spôsobuje kŕče a následnú smrť udusením. Vedenie letiska v Kuala Lumpur uviedlo, že nikomu okrem Kima látka nespôsobila problémy. "U tých, ktorí by boli látke bezprostredne vystavení, by sa symptómy prejavili okamžite alebo do 18 hodín," uviedlo ministerstvo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy