Skoro jasno
22°
Bratislava
Roland
9.5.2024
V Prahe pristálo kvôli bombovej hrozbe lietadlo
Zdielať na

V Prahe pristálo kvôli bombovej hrozbe lietadlo

PRAHA / Na pražskom Letišti Václava Havla muselo núdzovo pristáť lietadlo so 160 cestujúcimi kvôli hrozbe bomby na palube. Informáciu potvrdil aj hovorca Řízení letového provozu Richard Klíma. Podozrivého sa polícii pred deviatou hodinou večer podarilo zneškodniť.

Podľa dostupných informácií malo lietadlo namierené zo Španielska do Varšavy a na palube malo byť 162 cestujúcich a šesť členov posádky. Bol to Boeing 737-8AS spoločnosti Enter Air.

Na miesto dorazil aj český minister vnútra Milan Chovanec, taktiež policajný prezident Tomáš Tuhý. 

Podľa severu České televize sa pred deviatou hodinou večer podarilo podozrivého zneškodniť. Mal byť tak isto ako väčšina cestujúcich poľskej národnosti. Minister neuviedol, či u muža našli výbušné zariadenie.

Všetkých cestujúcich z lietadla evakuovali a podrobili sa pasovej kontrole. Minister Chovanec povedal, že im budú musieť nájsť zrejme ubytovanie minimálne na jednu noc, pretože nie je pravdepodobné, že lietadlo ešte dnes v noci odletí. Lietadlo podrobne prehľadajú taktiež pyrotechnici.

Chovanec povedal, že budú zisťovať, či podozrivý nepredal nejaký predmet či predmety iným cestujúcim. "Z informácií, ktoré mám, nevyplýva, že by bol opitý," povedal podľa iDnes minister o podozrivom. Neuviedol ani, aký mohol mať tento muž motív, prípadne či mal nejaké požiadavky. 

Policajti pri zákroku spolupracovali s hasičmi, ktorí im pristavili plošinu. Cestujúci údajne s policajtmi spolupracovali tiež, k žiadnym zraneniam nedošlo.

https://twitter.com/FilipHorky/status/814945320404717568/video/1

Súvisiace články

Najčítanejšie správy