Polojasno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Lietadlo so 47 pasažiermi sa zrútilo v hornatom teréne
Zdielať na

Lietadlo so 47 pasažiermi sa zrútilo v hornatom teréne

Zdroj: ISIFA

ISLAMABÁD / Lietadlo pakistanských aerolínií PIA sa dnes zrútilo na vnútroštátnej linke cestou do pakistanskej metropoly Islamabad. Na palube bolo podľa pakistanského Úradu pre civilné letectvo 47 pasažierov. Agentúra Reuters, s odvolaním sa na miestu políciu informovala, že stroj sa zrútil v hornatej oblasti na severe krajiny.

Lietadlo pakistanských aerolínií PIA s viac ako 40 ľuďmi na palube sa dnes zrútilo cestou do pakistanskej metropoly Islamabad. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestnu políciu.

Pakistanský Úrad pre civilné letectvo upresnilo počet pasažierov na 47. Zatiaľ nie je jasné, či niekto haváriu prežil, píše na svojej stránke agentúra Reuters.

Záchranná akcia

"Na miesto tragédie mieria záchranné tímy. Až keď sa tam dostanú, budeme vedieť viac," povedal hovorca pakistanského Úradu pre civilné letectvo Pervez George pre agentúru Reuters.

Stroj po štarte z mesta Čitrál na severe krajiny stratil kontakt s pozemnou letovou kontrolou a zmizol z radarov. Spadol údajne v oblasti mesta Abbottábád, ktoré leží asi 70 kilometrov severne od Islamabádu.

Lietadlo v plameňoch

Predstaviteľ pakistanskej polície Saíd Vaziri v pakistanskej televízii povedal, že podľa miestnych obyvateľov bolo lietadlo už pred dopadom na zem v plameňoch. Svedok, ktorého citovala agentúra Reuters vyhlásil, že nehodu s najväčšou pravdepodobnosťou nikto neprežil a že mnoho tiel je silne ohorených a na nepoznanie.

 V roku 2010 zahynulo pri nešťastí lietadla pakistanskej spoločnosti Airblue na trase medzi mestom Karáčí a Islamabadom 152 osôb.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy