Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V elektrárni spadlo lešenie s robotníkmi, hlásia najmenej 67 mŕtvych
Zdielať na

V elektrárni spadlo lešenie s robotníkmi, hlásia najmenej 67 mŕtvych

PEKING / Najmenej 67 mŕtvych si vyžiadala vo štvrtok nehoda na stavenisku uhoľnej elektrárne v čínskej provincii Ťiang-si, kde sa zrútila z veľkej výšky plošina s robotníkmi. Pôvodné informácie hovorili len o 22 obetiach. O zvýšení ich počtu informovala agentúra DPA.

Podľa údajov tlačovej agentúry Sinchua došlo pri výstavbe chladiacej veže v elektrárni k zrúteniu pracovnej plošiny s približne stovkou robotníkov. Mnohí z nich zostali zavalení pod hromadou častí lešenia, cementu a stavebnej ocele.

Príčina nešťastia v meste Feng-čcheng zatiaľ nie je známa a rovnako nie je jasné je aj to, koľko ľudí je stále uväznených pod troskami. Predstavitelia firmy, ktorá elektráreň stavia, priznali, že robotníci pracujú pod časovým tlakom.

Čínsky premiér Li Keqiang nariadil vyšetrovanie a žiada, aby osoby zodpovedné za nehodu niesli následky, píše agentúra Reuters. "Zaistíme dohľad a príjmeme preventívne opatrenia, aby sa už podobné tragédie neopakovali," uviedol čínsky premiér.

Čína zažila v posledných mesiacoch sériu veľkých priemyselných nehôd, ktoré zapríčinila korupcia, nedodržiavanie bezpečnostných predpisov a tlak na zvýšenie výroby v období spomaľovania ekonomiky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy