Jasno
12°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Klaun v Rakúsku vystrašil ženu na koni. Spadla a zranila sa
Zdielať na

Klaun v Rakúsku vystrašil ženu na koni. Spadla a zranila sa

Zdroj: Profimedia

FAHNSDORF / Neznámy človek prezlečený za klauna spôsobil v Rakúsku zranenia jazdkyni na koni, keď vybehol z lesa a zapískal na papierovej píšťalke. Tá následne z koňa spadla.

Postava v čiernej mikine s kapucňou a červeným nosom sa objavila na lesnej ceste pri obci Fahnsdorf v spolkovej krajine Dolné Rakúsko, kadiaľ práve prechádzalo na koni devätnásťročné dievča.

Najskôr vystrašil turistov

Vyľakanému zvieraťu sa podlomili nohy, pričom jazdkyňa spadla na zem a utrpela pomliaždeniny. Samotný kôň vyviazol z incidentu bez zranení.

Klaun následne z miesta incidentu odišiel bez toho, aby sa zaujímal o stav zranenej ženy. Ukázalo sa tiež, že už predtým vystrašil aj skupinu turistov.

Polícia tento prípad vyšetruje ako ublíženie na zdraví z nedbanlivosti a neposkytnutie pomoci zranenému. Po klaunovi vyhlásili pátranie. Strašidelne vyzerajúceho klauna spozorovali, ako sa v utorok večer zakrádal po jednom z nástupíšť viedenskej stanice Praterstern.

Z európskych krajín, ako aj z USA hlásili v uplynulých týždňoch čoraz viac incidentov, pri ktorých osoby prezlečené za klaunov ľudí buď strašia, alebo na nich útočia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy