Skoro jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Prehovorili ďalšie ženy, ktoré obťažoval Donald Trump
Zdielať na

Prehovorili ďalšie ženy, ktoré obťažoval Donald Trump

Zdroj: Profimedia

NEW YORK / V americkej tlači sa objavili nové svedectvá o údajných sexuálnych útokoch republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa, ktoré môžu poškodiť jeho nádeje na volebné víťazstvo. Denník The New York Times v stredu zverejnil výpovede dvoch žien, ktoré republikánsky kandidát údajne obťažoval. Trumpov štáb informáciu označil za ohováranie.

Dnes sedemdesiatštyriročná Jessica Leeds newyorskému denníku povedala, že pred zhruba tridsiatimi rokmi sa s Trumpom stretla počas letu do New Yorku. Newyorský magnát jej vraj obchytkával prsia a chcel sa jej rukami dostať pod sukňu. "Bol ako chobotnica, jeho ruky boli všade," tvrdí Leeds.

Rachel Crooks z Ohia novinám povedala, že sa s Trumpom stretla v roku 2005 v jeho newyorskom sídle Trump Tower na Manhattane. Dvadsaťdvaročnú ženu, ktorá v budove pracovala, vraj Trump proti jej vôli "pobozkal priamo na ústa".

Trump obe obvinenia rozhodne poprel s tým, že k opísaným incidentom nikdy nedošlo. Jeho právnici zaslali redakcii The New York Times list, v ktorom žiadajú odstránenie článku z webu. Ak sa tak nestane, využijú vraj advokáti "všetky dostupné prostriedky". Článok ale doteraz (dopoludnia SELČ) odstránený nebol.

 Celebrita si to môže dovoliť

Nové obvinenia nadväzujú na škandalózne video z roku 2005, ktoré sa minulý piatok objavilo na sociálnych sieťach. Trump v ňom opisuje, ako útočí na ženy bez obavy z postihu - celebrita vraj si to môže dovoliť. V následnej druhej verejnej diskusii so súperkou Hillary Clinton označil tieto kompromitujúce výroky za neviazané rečnenie. Nikdy sa vraj ničoho takého nedopustil.

 Trumpove aféry sú poburujúce

Volebný tím Clinton označil nové správy o Trumpových aférach za "poburujúce". Podľa hovorkyne Jennifer Palmieriové tieto správy len dokazujú, že Trump v predvolebnej debate s Clinton klamal. "Nechutné správanie, ktorým sa na videu z roku 2005 chvastal, sú viac než len slová," povedala hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy