Skoro jasno
21°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Chystáte sa na olympiádu? Pozor, niektoré vstupenky už nezoženiete
Zdielať na

Chystáte sa na olympiádu? Pozor, niektoré vstupenky už nezoženiete

RIO DE JANEIRO / Olympiáda v Brazílii sa už nezadržateľne blíži. Priláka státisíce ľudí z celého sveta, vrátane Slovenska. Ak sa do Ria de Janeiro chystáte a ešte ste nestihli nič vybavovať, cesta vás môže vyjsť na mnoho tisíc eur a vstupenky na atraktívne súboje už nemusíte ani zohnať.

Do Ria de Janeira sa chystajú aj stovky slovenských fanúšikov. "Do Rio de Janeiro na olympijské hry sa chystá podľa našich informácií okolo 400 až 450 slovenských občanov," potvrdil veľvyslanec Slovenskej republiky v Brazílli Milan Cigáň.

Slovenská turistická sprievodkyňa Katarína, ktorá v Riu pôsobí, má v týchto dňoch plné ruky práce. "Ukazujem, kde sa nachádza olympijské centrum. Koľko peňazí tu asi budú potrebovať," povedala. 

Ak máte ešte záujem o vstupenky na konkrétne športové podujatie, mali by ste jednať čo najrýchlejšie. Najatraktívnejšie športy sú už ale vypredané. "Existuje nový systém formy predaja, len prostredníctvom internetu, kde zadávate svoje osobné údaje," doplnil Cigáň. 

Ak ešte nemáte ani letenku, pripravte si najmenej 4000 eur. Ak by ste si kúpili takú s piatimi prestupmi, zaplatíte len polovicu. Ubytovací portál hlása na internete 84 percentnú obsadenosť. K dispozícii sú aj hostely a súkromné byty, ktoré vychádzajú lacnejšie.

Najčítanejšie správy