Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Rusi zlyhali v boji proti dopingu, atletická federácia ich na olympiáde nechce
Zdielať na

Rusi zlyhali v boji proti dopingu, atletická federácia ich na olympiáde nechce

VIEDEŇ / Rada Medzinárodnej asociácie atletických federácií na svojom piatkovom 204. zasadnutí vo Viedni rozhodla, že Ruská atletická federácia má naďalej zastavenú činnosť, čo v praxi znamená neúčasť ruských atlétov na blížiacich sa vrcholných podujatiach - júlových Majstrovstvách Európy v Amsterdame a augustových olympijských hrách v Riu de Janeiro. Informoval o tom internetový portál insidethegames.biz.

Dôvod neukončenia dočasného ruského dištancu je fakt, že národná atletická federácia nebola schopná splniť všetky úlohy v oblasti boja proti dopingu, ktoré jej vytýčila špeciálna 5-členná komisia Medzinárodnej asociácie atletických federácií vedená Nórom Runem Andersenom.

Medzinárodná asociácia atletických federácií vlani 13. novembra Rusko dočasne suspendovala pre vážne pochybenia v oblasti boja proti dopingu a z podozrenia štátom riadeného dopingu.

Atléti bez problému s dopingom

Piatkové rozhodnutie rady  Medzinárodnej asociácie atletických federácií ale ešte definitívne neznamená, že na Olympijských hrách v Riu nebude štartovať nijaký ruský atlét.

Medzinárodný olympijský výbor môže už na budúci týždeň ponúknuť Rusom možnosť vyslať do Ria niekoľko atlétov, ktorí nikdy nemali problémy s dopingom, pod olympijskou vlajkou.

Ruskí atléti nemôžu ísť na olympijské hry, pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy