Jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Guľka z milosti. Manžel sa na utrpenie svojej ženy nedokázal pozerať
Zdielať na

Guľka z milosti. Manžel sa na utrpenie svojej ženy nedokázal pozerať

PORT ST. LUCIE / Utrpenie, plač a beznádej dohnali manžela k zúfalému činu. Aby svoju ženu odbremenil od obrovských bolestí, zobral zbraň a zastrelil ju. Polícii povedal, že nemali peniaze na potrebné lieky.

Carolyn Hager si nemohla dovoliť drahú liečbu. Vyše 15 rokov trpela ukrutnými bolesťami, ktoré jej spôsobovala nielen artritída, ale aj ďalšie choroby. Zúfalý manžel sa už na jej utrpenie nedokázal pozerať a počúvať jej plač. Manželku zastrelil.

"Neradi sa stretávame s takýmito prípadmi, kedy sú ľudia v zúfalstve dohnaní do krajností a nakoniec spáchajú trestný čin. Snažia sa prísť na to, ako to urobiť, aby dokázali pokryť výdavky za liečbu," uviedol zástupca šerifa Gary Wilson.

Ťažké rozhodovanie

Prípad Williama J. Hagera ani zďaleka nie je ojedinelý. Susedka manželov tvrdí, že presne vie, ako sa muž v tej chvíli musel cítiť.

"Mozog vám vrie, musíte si vyberať, či kúpite jedlo, alebo zaplatíte lieky," hovorí Sandy Ford.

Aj susedka bola v situácii, kedy sa mohla rozhodnúť rovnako. Mala veľmi chorého manžela.

"Stále ma žiadal, aby som ho nechala zomrieť, prosil ma, nech skončím jeho utrpenie. Mal zbraň a prosil ma, aby som ho zastrelila, nedokázala som to. Tak veľmi trpel a ja som nemohla vôbec nič urobiť," spomína.

Stav zdravotníctva

Prípady, ako sú tieto dva, len upozorňujú na alarmujúci stav v zdravotníctve. Sandy tvrdí, že úrady by mali lieky na lekársky predpis zlacniť, aby ľudia neboli hnaní do krajností.

Guľka z milosti. Manžel sa na utrpenie svojej ženy nedokázal pozerať, pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy