Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
ISIS v nedeľu zaútočí, znie varovanie Anonymous. Hnutie to poprelo
Zdielať na

ISIS v nedeľu zaútočí, znie varovanie Anonymous. Hnutie to poprelo

WASHINGTON / Hackeri z hnutia Anonymous tvrdia, že extrémistická skupina Islamský štát sa v nedeľu chystá podniknúť teroristické útoky v Paríži, Taliansku, Spojených štátoch, Libanone a Indonézii. Oznámili to v sobotu internetové noviny International Business Times. Hnutie následne informáciu na Twitteri poprelo.

Skupina OpParisIntel, hlásiaca sa k hnutiu Anonymous, tvrdí, že sa jej podarilo odhaliť sériu plánovaných útokov, ktoré chce 22. novembra uskutočniť ISIS v rôznych oblastiach sveta, napísalo v sobotu IBI Times

Islamisti sa podľa správy chystali zaútočiť na viacero lokalít v Paríži, na heavymetalovom koncerte v talianskom Miláne a na wrestlingovom podujatí v americkej Atlante.

Celý svet

Ďalšími cieľmi mali byť katolícka univerzita v Libanone a moslimská akcia v Indonézii.

Terčom džihádistov by sa podľa správy tiež mali stať podujatia na počesť sviatku Krista Kráľa, ktorý v nedeľu slávi katolícka cirkev po celom svete.

Popreli to

Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie uviedol, že tvrdenie Anonymous o údajnej hrozbe voči wrestlingovej šou v atlantskej aréne berie veľmi vážne a že bude priebežne informovať o aktuálnom vývoji situácie.

Hnutie Anonymous ale na Twitteri správu o údajných útokoch islamistov poprelo.

Vojna s ISIS

Medzinárodné voľné hackerské zoskupenie Anonymous vedie kybernetickú vojnu voči ISIS už od januárového masakru v redakcii francúzskeho satirického týždenníka Charlie Hebdo.

Po nedávnych parížskych útokoch "hacktivisti" prisľúbili ďalšie zintenzívnenie svojich atakov voči islamistom.

Hnutie Anonymous tvrdí, že od januára vyradilo z činnosti 179 džihádistických internetových stránok a 101 tisíc twitterových účtov a eliminovalo 5900 propagandistických videí Islamského štátu.

Islamisti nedávno zverejnili video, v ktorom sa vyhrážajú ďalšími útokmi. Pozrite sa:

Najčítanejšie správy