Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Maďarská vláda varuje v libanonskej tlači migrantov pred vstupom do krajiny
Zdielať na

Maďarská vláda varuje v libanonskej tlači migrantov pred vstupom do krajiny

BEJRÚT / Maďarská vláda uverejnila v libanonských novinách inzerát, prostredníctvom ktorého varuje migrantov, aby nevstupovali ilegálne na územie Maďarska, keďže ide o trestný čin stíhateľný väzením. Informovala o tom agentúra AP

V celostranovom inzeráte, ktorý vyšiel v niekoľkých tamojších periodikách vrátane hlavného libanonského denníka an-Nahár, maďarská vláda uvádza, že voči osobám, ktoré sa pokúsia ilegálne vstúpiť na územie krajiny, "budú uplatnené najprísnejšie možné opatrenia".

Dvojjazyčný inzerát

"Prevádzači, nepočúvajte ľudí. Maďarsko nepovolí ilegálnym imigrantom vstúpiť na svoje územie," uvádza sa v inzeráte uverejnenom v angličtine i arabčine. V Libanone sa momentálne nachádza takmer 1,2 milióna sýrskych utečencov, z ktorých niektorí z dôvodu zmenšujúcej sa humanitárnej pomoci a ubúdajúcich pracovných príležitostí vyjadrili záujem migrovať ďalej do Európy.

Inzerát v libanonských novinách napísaný v dvoch jazykoch:

SITA

Maďarsko, ktoré 15. septembra uzavrelo hranice so Srbskom, v snahe o spomalenie prílevu migrantov postavilo na hraničnom priechode Beremend na srbských hraniciach ďalšiu oceľovú bariéru, migrantský exodus to však neovplyvnilo.

Od jedných k druhým

Ľudia utekajúci pred násilím a chudobou z Blízkeho východu, Afriky a Ázie sa preplavujú cez Stredozemné more na vratkých pašeráckych člnoch a následne putujú od jedných európskych štátnych hraníc k ďalším, snažiac sa dostať do krajín, ktoré ich vítajú - ako napríklad Nemecko či Švédsko.

Oceľové vráta a 41-kilometrový plot. Takto v súčasnosti vyzerá hraničný priechod medzi Maďarskom a Chorvátskom. Budapešť naďalej posilňuje zátarasy. Pozrite si priloženú reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy