Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Zo záchytného tábora na srbsko-maďarských hraniciach utiekli migranti
Zdielať na

Zo záchytného tábora na srbsko-maďarských hraniciach utiekli migranti

RÖSZKE / Zo záchytného tábora Röszke na hraniciach so Srbskom unikli stovky migrantov. Miestne médiá uvádzajú, že ide o približne 1 500 ľudí, polícia uvádza len tristo.

Úrady začali lov na utečených migrantov. Bude to ale zložité, pretože sa vybrali dvomi smermi, k diaľnici a priamo do mesta Röszke.

Polícia dočasne uzavrela diaľničný hraničný priechod Röszke smerom do Maďarska, aby zabránila nehodám. 

Kukláči ich strážia

Utečenci sa dostali po štvrť Szentmihály mesta Segedín, kde ich policajti zastavili a posadili v okolí železničného priecestia. Strážia ich tam kukláči, vyplýva z informácií tlačovej agentúry MTI.

K únikom migrantov došlo dnes v Röszke opakovane. Najskôr sa na slobodu dostalo okolo 300 ľudí so zdôvodnením, že vybavovanie ich žiadostí je priveľmi pomalé. Polícia ich medzičasom v plnom počte vypátrala a zadržala, neskôr ďalších okolo 300 migrantov.

Zastavená premávka na diaľnici

Polícia už skôr informovala, že migrantov prenasleduje a zastavila premávku na diaľnici. Maďarská televízia priniesla zábery poriadkovej polície obklopujúcej tábor. V ňom podľa vtedajšej informácie polície zostalo 2300 migrantov, ktorí sa vyhrážajú, že tiež utečú, ak ich požiadavky nesplnia do dvoch hodín.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy