Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Grécko trápia rozsiahle požiare, museli evakuovať obyvateľov
Zdielať na

Grécko trápia rozsiahle požiare, museli evakuovať obyvateľov

ATÉNY / Grécki hasiči bojujú s lesnými požiarmi, ktoré vypukli na juhu krajiny pre extrémne suché a horúce počasie. Najväčší z nich sa snaží skrotiť viac ako stovka hasičov neďaleko mesta Neapolis.

Plamene ale ohrozujú aj jedno z predmestí Atén a čoskoro by sa mohli dostať k prvým domom.

Požiar pri metropole vypukol na zalesnenom pahorku Immitos, ktorý leží v bezprostrednej blízkosti predmestia Iliupolis na juhovýchode Atén. Podľa agentúry DPA z miesta stúpa obrovský stĺp čierneho dymu, ktorý je viditeľný na kilometre ďaleko.

Na mieste je asi 30 hasičov, ktorí majú k dispozícii desať hasičských áut a jednu helikoptéru. Pomáhajú im aj miestni obyvatelia.

Hasiči majú k dispozícii na hasenie aj helikoptéru:

SITA

Oveľa väčšiu starosť majú hasiči s plameňmi v juhogréckej oblasti Lakónia. Pre požiar tam evakuovali už obyvateľov troch dedín. Pobrežná stráž pomáhala odviesť do bezpečia ľudí, ktorí pre oheň uviazli na plážach.

Plamene živené silným vetrom sa snaží skrotiť asi 120 hasičov a tridsať vojakov. Tí majú k dispozícii sedem lietadiel a dva vrtuľníky. Jedno z lietadiel muselo núdzovo pristáť, obišlo sa to ale bez zranení, uviedla agentúra AP.

Dvaja muži odchádzajú pred hustými plameňmi z Atén:

SITA

Pozrite si priložené video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy