Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Na motorke do nákupného centra? Aj toto je možné
Zdielať na

Na motorke do nákupného centra? Aj toto je možné

TARNOW / Iba 16-ročný mladík šokoval návštevníkov nákupného centra. Na motorke vpálil do obchodných priestorov. Jedným vchodom vošiel dnu, druhým von. A nezabudol sa tým pochváliť na internete. Aj vďaka tomu už polícia vyšetruje motorkára a jeho komplicov.

"Prešiel cez celú tú obchodnú pasáž, po ktorej chodili klienti s malými deťmi, až nakoniec vyšiel cez hlavný východ," opisuje hovorkyňa polície Katarzyna Cislo.

Video na internete

Celú jazdu si mladík natáčal na GoPro kameru pripevnenú na prilbe. "Podľa nás to bol chuligánsky a nerozvážny čin. Naša ochranka budovy ho nezačala naháňať, ale predovšetkým sa snažili ochrániť našich klientov," hovorí riaditeľ nákupného centra Zbyszek Nowak.

"Chlapec zavesil svoj výčin na internet a vďaka tomu sme boli schopní identifikovať jeho, aj jeho spolupáchateľov. Ide dokopy o 9 osôb," dodáva Cislo.

Aj keď 16-ročný motocyklista nie je za svoje výčiny ešte zodpovedný, jeho kamaráti už áno. Na tých si posvieti prokurátor. "Šestnásťročnému páchateľovi hrozí podmienka, alebo umiestnenie do špeciálneho ústavu. Jeho spolupáchateľom však v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až na 3 roky," tvrdí prokurátor Arkadiusz Bara.

Na mieste bol redaktor Peter Durilla:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy