Jasno
18°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Vzácne priateľstvo medzi mužom a nežným obrom
Zdielať na

Vzácne priateľstvo medzi mužom a nežným obrom

Zdroj: Reprofoto/Martin Harvey

NAMÍBIA / Lev je jeden z najviac obávaných predátorov na svete. Má silné čeľuste, je dobre stavaný a jeho svaly môžu dosiahnuť váhu až štyridsiatich veľkých kameňov. To však neodradilo muža, s ktorým dokonca zdieľa spoločnú posteľ. Správu o neobyčajnom priateľstve priniesol server The Daily Mail.

Šesťdesiatdeväťročný Frikkie Von Solms sa stará o jedenásťročného leva Ziona od jeho narodenia. Medzi starým mužom a zvieraťom sa vytvorilo neobyčajne silné puto.

Musí sa vyzuť

Zion sa narodil svojej matke Simbe, ktorá žila v zajatí. Hrozilo, že malé levíča zabijú. Frikkie sa rozhodol, že si zviera nechá a bude sa o neho starať, píše The Daily Mail.

Ich puto sa vyvinulo natoľko, že Frikkie dovolí levovi spať v jeho posteli a pravidelne jazdiť v jeho kamióne spoločne s ním. Keď idú na prechádzku, muž sa musí vyzuť. Lev totižto nemá rád hluk.

Skutočná oddanosť leva k jeho pánovi,

Reprofoto/Martin Harvey

So zmyslom pre humor

Zion sa už nemôže vrátiť do prírody. Je príliš krotký a priateľský. Žije spoločne s osemnástimi ďalšími zvieratami ako sú tiež levy, gepardy a leopardy. O všetkých sa stará Von Solms. Väčšinu svojho času trávia v Afrike.

Zion na prechádzke spoločne s Frikkiem, ktorý sa musel vyzuť,

Reprofoto/Martin Harvey

Levy sú podľa Von Holmsa rovnako ako ľudia osobnosti, majú zmysel pre humor a dokážu sa dokonca aj smiať. "Zion je nežný obor, nikdy by nenapadol človeka. Maximálne mu dôverujem a veľa som sa od neho naučil," povedal.

Skrotené zviera sa už do voľnej prírody nevráti,

Reprofoto/Martin Harvey

Súvisiace články

Najčítanejšie správy