Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Za rukojemníckou drámou v belgickom Gente sú zrejme drogy
Zdielať na

Za rukojemníckou drámou v belgickom Gente sú zrejme drogy

GENT / Štyria ozbrojenci zajali v byte v belgickom meste Gent rukojemníka. Časť z nich sa podľa reportérov vzdala. Podľa justičných orgánov zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by šlo o terorizmus.

Útočníci vnikli do bytu flámskeho mesta Gent na severe Belgicka. Podľa reportérov prítomných na mieste sa po chvíli pred domom objavili tri osoby, ktoré sa vzdali policajtom bez akéhokoľvek násilia. Pravdepodobne išlo o väčšiu časť ozbrojenej skupiny.

Podľa ABC News s odvolaním na agentúru Reuters je na mieste až tridsať policajných špecialistov.

V okolí obytnej budovy sú dôstojníci v maskách a nepriestrelných vestách, píše Mirror.co.uk.

Situácia pod kontrolou

"Zatiaľ nie je jasné, čo sa deje vo vnútri budovy. Zriadili sme bezpečnostnú zónu a požiadali obyvateľov, aby zostali doma. Je to v záujme ich bezpečnosti," povedal hovorca polície Manuel Mugica Gonzalez.

Šéf policajných dôstojníkov Filip Rasschaert potvrdil, že federálne úrady majú nad situáciou kontrolu, píše The Daily Mail. Polícia sa domnieva, že udalosť súvisí s drogami.

SITA

Belgická televízia pripomenula, že podobný útok sa v Gente odohral v októbri. Ukázalo sa, že sa jednalo o prípad vymáhania nezaplateného dlhu.

SITA

Aj austrálske Sydney prežíva drámu. Neznámy útočník zajal niekoľko desiatok ľudí a zadržiava ich v miestnej kaviarni. Piatim z nich sa podarilo ujsť. Ozbrojenec sa vyhráža aj tým, že v kaviarni a na iných miestach umiestnil nálože.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy