Jasno
16°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Česká kontroverzná reklama má Slovenku za kravu
Zdielať na

Česká kontroverzná reklama má Slovenku za kravu

PRAHA / Po poľskom podvodníkovi v televíznej reklame na telefónneho operátora vyvolala kontroverzné reakcie ďalšia reklama. Tentokrát ide o pražskú reštauráciu, v ktorej mladý pár čaká na jedlo. Reklama sa končí sloganom - U nás je každá krava šťastná. Hlavnú úlohu stvárnila ukecaná Slovenka.

Po pobúrenej reakcii Poliakov na reklamu s poľským priekupníkom na hraniciach prišla s kontroverznou reklamou aj pražská reštaurácia Máneska, píše český portál lidovky.cz.

Dva tábory

Autorom spotu je Jakub Štáfek a spoločnosť Funny Bunny Films. Slovenskú kravu, ktorá nezavrie ústa, predstavuje slovenská herečka Zuzana Stavná.

V reklame sedí mladý pár v reštaurácii a čaká na jedlo. Muž ticho sedí, ale jeho partnerka je mimoriadne ukecaná.

Utáraná Slovenka,

Reprofoto/YouTube.com

Prestane rozprávať až vo chvíli, keď sa pred ňou na stole objaví tanier so steakom. Spot končí hláškou "U nás je každá krava šťastná."

U nás je každá krava šťastná,

Reprofot/YouTube.com

Reklama bola na kanáli YouTube publikovaná 8. decembra. Medzitým sa pod ňou vyostrila diskusia, ktorá vo videu kritizuje sexizmus a xenofóbiu. Našli sa aj takí jedinci, ktorí ju považujú za vtipnú a kreatívnu.

Reklama Restaurace Máneska - Steaks and More:

Stiahli ju

V susednej Českej republike sa v poslednom čase rozbiehajú reklamy, ktoré zosmiešňujú iné národnosti.

Reklama režiséra Jakuba Koháka na T-Mobile, ktorá vzbudila rozruch v Poľsku kvôli poľskému podvodníkovi, musela byť stiahnutá.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy