Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Boeing musel núdzovo pristáť, začal sa rozpadať
Zdielať na

Boeing musel núdzovo pristáť, začal sa rozpadať

SAN FRANCISCO / Lietadlo spoločnosti American Airlines muselo núdzovo pristáť, keďže sa interiér začal rozpadať a cestujúci sa len s panikou v očiach tomu prizerali. Letecký inžinier tvrdí, že panely stroja nepatria ku konštrukcii a neovplyvňujú bezpečnosť.

Jedným z cestujúcich na lete zo San Francisca do Dallasu bol i James Wilson. Prvý upozornil posádku, že niečo nie je v poriadku. Cítil ako sa trup začal triasť a krátko po vzlete počul praskanie, píše Daily Mail

Interiér na stranách Boeingu sa začali odlepovať a v kabíne došlo k zmene tlaku pre prichádzajúci vzduch z vonku.

"Sedel som v štrnástom rade. Bolo vidno, ako sa celá strana odlepila od lietadla, odhora až nadol,“ opisuje. "Bolo to desivé, nevedeli sme čo sa deje,“ dodáva.

Vystrašení pasažieri okamžite zapli mobily a snažili sa spojiť so svetom a rodinou. Na sociálnych sieťach prosili, aby sa za nich modlili.

Reprofoto/Daily Mail

"AA2293 má znížený tlak v kabíne pre porušené panely na stranách lietadla. Prosím, modlite sa za nás,“ napísal aj Wilson.

Pokračujeme do Dallasu

Aj napriek problémom lietadla a vydeseným cestujúcim, kapitán oznámil, že Boeing bude pokračovať na medzinárodné letisko do Dallasu. Dodal, že tlak v kabíne je stabilný.

Keď však vyšiel medzi cestujúcich, aby ich upokojil, zmenil názor. Lietadlo sa preto na hraniciach Kalifornie a Nevady otočilo a núdzovo pristálo v San Franciscu.

Reprofoto/Daily Mail

Nikto zo stoosemdesiatich štyroch pasažierov a šiestich členov posádky sa nezranil. Všetci cestujúci si po pristáti vydýchli. Ich rodinní príslušníci taktiež.

K čomu presne došlo v lietadle a čo bolo príčinou už vyšetrujú, uviedol hovorca spoločnosti Matt Miller. Dodal, že tlak v kabíne neklesol a kyslíkové masky si nikto nasadiť nemusel.

"Posádka sa zachovala profesionálne. Snažili sa cestujúcich upokojovať," uviedol Miller.

Pozrite si video z paluby lietadla:

Letecký inžinier Robert Ditchey konštatoval, že panely na stenách nie sú súčasťou konštrukcie lietadla a preto nemajú "žiaden význam pre bezpečnosť".

Boeing okamžite vyradili z prevádzky. Musí podstúpiť kontroly a opravy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy