Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vo švajčiarskych Alpách sa vykoľajil vlak, vagóny visia z trate
Zdielať na

Vo švajčiarskych Alpách sa vykoľajil vlak, vagóny visia z trate

TIEFENCASTEL / Vo východnej časti Švajčiarska sa vykoľajil kvôli zosuvu pôdy osobný vlak. Dva vagóny visia z trate. V čase nehody v ňom cestovalo dvesto ľudí. Podľa informácií sa vážne zranilo jedenásť cestujúcich. Na mieste zasahovali záchranári vo vrtuľníkoch.

Osobný vlak, ktorý mieril do lyžiarskeho strediska St. Moritz sa vykoľajil krátko poobede. Príčinou nehody je podľa informácií agentúry Reuters zosuv pôdy. Vo vlaku v čase nehody cestovalo dvesto ľudí.

Reprofoto/Twitter

Nestihol včas zareagovať

Zábery z miesta nehody ukazujú, že sa vlaková súprava po nehode rozpojila. Dva vagóny visia z trate. Jeden z nich sa zakliesnil medzi stromami.

SITA

Súprava sa vykoľajila na krátkom úseku medzi dvoma tunelmi. Strojvodca nestihol včas zareagovať na zosuv pôdy na trati.

SITA

Tri hodiny po vykoľajení vlaku sa podarilo zachrániť všetkých cestujúcich. Na mieste nešťastia zasahovalo vyše sto záchranárov, ktorí mali k dispozícii štyri vrtuľníky.

Pozrite si priložené video z miesta nehody:

Výdatné dažde

V stredu napršalo približne 50 milimetrov zrážok na meter štvorcový. Nejde ale o prvý prípad, kedy sa na trať zosunula pôda.

Železničná doprava na trase medzi mestami Chur a St. Moritz bola kompletne prerušená. Náhradnú prepavu cestujúcich zaisťujú autobusy. Súprava havarovaného vlaku patrí spoločnosti Rhätische Bahn.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy