Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Necestujte do Izraela, vyzýva ministerstvo zahraničných vecí
Zdielať na

Necestujte do Izraela, vyzýva ministerstvo zahraničných vecí

IZRAEL/SLOVENSKO / Ak plánujete cestu do Svätej zeme, zvážte to. Eskalujúci konflikt medzi Izraelčanmi a palestínskym hnutím Hamas situáciu v krajine komplikuje každou hodinou.

Zatiaľ čo Izraelská protiraketová obrana úspešne zachytáva väčšinu vypálených rakiet Hamasu, v Gaze hlásia záchranné zložky desiatky mŕtvych, žiaľ aj detí. Palestínske strely ohrozujú podľa domácich blízke okolie Tel Avivu, Haifu ale aj Jeruzalem. Pohraničie Izraela s Gazou je nebezpečné pre turistov.

Necestujte, varuje ministerstvo

"Vzhľadom na eskaláciu napätia neodporúčame slovenským občanom vstupovať do pásma Gazy a pohybovať sa na izraelskom území v oblasti asi štyridsať kilometrov od hraníc pásma Gazy," uviedol Peter Susko z tlačového odboru ministerstva zahraničných vecí.

"Operácie budú pokračovať aj v nasledujúcich dňoch a ešte sa rozšíria. A budú sa rozširovať dovtedy, kým nepochopia, že nemôžu provokačne ostreľovať raketami juh Izraela," uviedol minister obrany Izraela Moše Jaalon.

Izrael hlási 75 mŕtvych

Izraelské nálety proti cieľom radikálneho palestínskeho hnutia Hamas v pásme Gazy si za posledné tri dni vyžiadali 75 mŕtvych a viac ako štyristo zranených. Oznámilo to palestínske ministerstvo zdravotníctva. VIAC TU. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy