Skoro jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Lietadlo narazilo do domu, pilot vyšiel po vlastných
Zdielať na

Lietadlo narazilo do domu, pilot vyšiel po vlastných

DENVER / Pilot jednomotorového malého lietadla v pondelok narazil do domu na predmestí amerického Denveru. Z miesta nehody odkráčal po vlastných. A hneď sa ako hasič snažil uhasiť plamene, ktoré pád stroja spôsobil. Dom aj lietadlo utrpeli veľké škody, ale nikto sa našťastie vážnejšie nezranil.

Lietadlo v dome

"Keď som vstúpil do dverí, bol v dome pán, ktorý mi povedal, že nikto nie je vo vnútri. Najskôr som si ani neuvedomil, že je to pilot. Až keď sa sám predstavil. Vyšiel von, chytil záhradnú hadicu, s ktorou skúšal uhasiť oheň," povedal očitý svedok.

"Našťastie nikto nebol v dome a nedošlo k zraneniam. Naše jednotky požiar rýchlo uhasili," uistila hovorkyňa hasičov Sara Farris.

Lietadlo pôvodně ťahalo po oblohe reklamný pútač. Majiteľ reklamnej spoločnosti prezradil, že mu pilot po nehode zatelefonoval a ako príčinu havárie označil katastrofálne zlyhanie motoru.

Všetko zhorelo

Pilot sa údajne snažil namieriť stroj na blízke pole. Už sa mu to ale nepodarilo.  

Pätica mladých ľudí hrala neďaleko futbal, keď zbadala lietadlo rútiace sa na domy. "To lietadlo bolo nejak veľmi nízko," povedal jeden zo svedkov. "Pilot sa evidentne snažil vyhnúť elektrickému vedeniu," doplnil druhý.

Stroj takmer celý zhorel. Vydržala len časť chvosta.

Nehody lietadiel

Evidentné ťažkosti mal aj pilot z nasledujúceho prípadu. Ten pre zmenu svoj stroj zasekol medzi stromy na Aljaške. 58-ročný pilot rovnako neutrpel zranenia, ale v stroji zostal zaseknutý. Nakoniec ho vyslobodila helikoptéra a žeriav.

A rušno mali aj na pristávacej dráhe v kalifornskej Santa Barbare. Tam pilot so svojím dvojmotorovým lietadlom poriadne buchol o pristávaciu dráhu.

Dôvodom bol zrejme zaseknutý podvozok, v dôsledku čoho sa mu nevysunuli poriadne kolesá, ktoré následne pri pristátí odtrhol. Podľa záchranárov mal pilot len poškrabanú ruku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy