Oblačno
17°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
V Ženeve pristálo unesené lietadlo!
Zdielať na

V Ženeve pristálo unesené lietadlo!

ŽENEVA / Na medzinárodnom letisku v Ženeve v pondelok ráno pristálo etiópske lietadlo Boeing-767, ktorý údajne uniesli neznáme osoby. Oznámila to agentúra Reuters s odvolaním sa na správu letiska.

Nikomu sa nič nestalo

Lietadlo afrického dopravcu Ethiopian Airlines, ktoré smerovalo do Ríma, bolo v pondelok ráno "donútené" neplánovane pristáť v Ženeve, nikomu z cestujúcich alebo členov posádky sa však nič nestalo.

Aerolínie o mimoriadnej udalosti informovali na svojej internetovej stránke, pričom neuviedli ďalšie podrobnosti. Neplánované pristátie potvrdil hovorca ženevskej polície Jean-Philippe Brandt, zatiaľ však nie je známe, či lietadlo bolo unesené, ako medzitým informovali niektoré médiá.

Motív zatiaľ nie je jasný

Hovorca ženevského letiska Bertrand Staempfli uviedol, že terminál dočasne uzavreli a ďalšie informácie zverejnia až o 9. hodine. Podľa Reuters stroj pred pristávaním niekoľkokrát krúžil nad Ženevou. Motív únosu ani bližšie údaje o únoscoch nie sú známe.

Hovorca etiópskej vlády Redwan Hussein agenture Reuters povedal, že lietadlo pred únosom absolvovalo plánované medzipristátie v sudánskom hlavnom meste Chartúmu, kde mohol únosca nastúpiť. Pôvodné správy o tom, že únoscov bolo niekoľko, švajčiarske úrady popreli.

Rozhovor na sociálnej sieti

Na sociálnu sieť Twitter sa dostali útržky rozhovoru medzi pilotnou kabínou a kontrolnou vežou ženevského letiska. Vyplýva z nich, že únosca chcel zrejme žiadať o azyl a záruky bezpečnosti. Autentickosť záznamu sa zatiaľ nedá overiť.

Tento mesiac sa podobná situácia už stala. A to tesne pred otvorením olympijských hier. Jeden z pasažierov letu z ukrajinského Charkova do Istanbulu požadoval jeho presmerovanie do ruského strediska Soči, kde sa konalo otvorenie zimných olympijských hier, pričom hrozil odpálením bomby na palube. VIAC TU. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy