Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nezlomná Merkelová so zlomenou panvou chodí!
Zdielať na

Nezlomná Merkelová so zlomenou panvou chodí!

BRATISLAVA / Nemecká kancelárka Angela Merkelová sa rýchlo zotavuje. Len pred pár dňami si pri behu na lyžiach vo Švajčiarsku zlomila panvu. Už sa ukázala na verejnosti - s barlami. Naši lekári sú prekvapení, že chodí tak vzpriamene a s úsmevom na tvári.

Nič medzitým

"Ak sa panvový kruh poškodí, posunú sa všetky orgány a stav je veľmi vážny, chôdza nie je možná," tvrdí ortopéd Tomáš Jakubík. Znie to desivo, no podľa našich ortopédov v praxi sú zlomeniny panvy ľahké, alebo tie ťažké. Vtedy už ide o život, nič medzitým. V prípade nemeckej kancelárky sa tak dá hovoriť o veľkom šťastí.

Pripomeňme, že úraz sa nemeckej kancelárke stal na lyžovačke vo Švajčiarskom St. Moritz, kde si na  bežkách nárazom do borovice zlomila panvu. "Kancelárka utrpela  niekoľko podliatín a takzvanú čiastočnú zlomeninu panvy. Počas troch týždňov bude oddychovať a používať barle," informoval jej hovorca Steffen Seibert. VIAC TU. 

K lekárovi až po dlhej dobe

"Ona v podstate išla k lekárovi až po neštandardnom čase, kedy určite mala bolesť, možno modrinu a bolesť neprechádzala. Vieme, že navštívila lekára až o pár dní," opisuje Jakubík.

O to viac je pre našich lekárov prekvapením, že ani po určení diagnózy táto dáma neodpočíva. Ak si zlomíte ruku, lekári vám ju znehybnia a bolesť sa stratí, no v prípade zlomeniny panvy, sa žiadna fixácia nerobí a a tak každý krok, či samotné sedenie, je bolestivé.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK

Súvisiace články

Najčítanejšie správy