Polojasno
15°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Na veľvyslanectve, kde vybuchol trezor, našli 12 zbraní
Zdielať na

Na veľvyslanectve, kde vybuchol trezor, našli 12 zbraní

PRAHA / V sídle palestínskeho veľvyslanca v Prahe našli 12 zbraní, povedal českému serveru iDnes.cz policajný prezident Martin Červíček. Boli tam pištole a samopaly.

Presný počet zbraní

Doteraz sa o počte zbraní nájdených po výbuchu trezoru v objekte špekulovalo. Explózia v stredu zabila palestínskeho veľvyslanca Džamála Muhammada Džamála. Píše český portál iDnes.cz.

"Potvrdzujem 12 kusov zbraní. Teraz sa robia rôzne znalecké skúmania z oboru genetiky a balistiky. Potom, keď budú výsledky, tak zverejníme, o aký konkrétny druh zbraní išlo," povedal Červíček. Až doteraz polícia s ohľadom na vyšetrovanie odmietala upresniť počet zadržaných zbraní. Vedenie Prahy 6 s odvolaním sa na zdroje z vyšetrovania ČTK v piatok uviedlo, že sa na mieste našlo 70 kusov zbraní.

Zraneniam podľahol

Celú kauzu odštartoval stredajší výbuch trezoru v rezidencii palestínskeho veľvyslanca Džamála Muhammada Džamála, ktorý o pár hodín neskôr vážnym zraneniam v nemocnici podľahol. Česká polícia vylučuje úmyselný trestný čin a explóziu vyšetruje ako usmrtenie z nedbanlivosti, obdobný postoj zaujali aj palestínske úrady. Policajti počas vyšetrovania našli na území budúceho sídla ambasády niekoľko zbraní. VIAC TU

ISIFA/MAFRA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy