Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Hnusné vianočné svetre idú na dračku!
Zdielať na

Hnusné vianočné svetre idú na dračku!

VANCOUVER / Čím väčší gýč, tým lepšie. V Kanade sa rozmáha v posledných rokoch veľmi vtipný módny trend - hnusné svetre. A to nie je žart. Jeden tamojší obchodík ledva stíha riešiť nielen mieste, ale aj medzinárodné objednávky, pretože december a rôzne retro párty sa blížia. Ak sa chcete inšpirovať, nech sa páči, len pozor s vkusom to nemá nič spoločné.

Na retro party jedine v otrasnom svetri

Nájsť si pod stromčekom pletenú hrôzu nie je nič neobvyklé. Keďže bol však sveter s pôvabným jeleňom, snehuliakom či inými vianočnými šialenosťami darčekom od babičky či aktívnej mamičky, zdesenie vystriedal širokánsky úsmev.

Lenže z týchto desivých gýčov je horúci módny trend na retro párty, ktorú už vyše 10 rokov organizujú istí mladíci. "Mali sme oblečené svetre s tučniakmi.  Najprv to bol len vtip, lenže potom to všetci začali volať Párty hnusných svetrov," hovorí organizátor Jordan Birch.

To bolo pred vyše 10 rokmi a odvtedy tradícia zostala. "Je to úžasný žúr. 11 000 ľudí, živá hudba, DJ, máme tam aj gospelový zbor - jednoducho všetko, čo k tomu patrí," vraví druhý oragnizátor Chris Boyd.

Čím hnusnejší a gýčovejší, tým lepšie

Popularita hnusných svetrov je taká veľká, že kanadský Vancouver určil 20. december za deň hnusných svetrov. A svet sa zbláznil. Všetci teraz chcú jeden mať a ísť sa v ňom zabávať.

A majiteľ tohto obchodu sa teší. "Predávam ich celý rok. Najviac do severnej Ameriky a tiež do Európy. Len za tento rok sme predali cez 25 000 kusov," vraví majiteľ obchodu Drew Heifitz. Pri výbere platí len jedno pravidlo - čím hnusnejší a gýčovejší, tým lepší.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy