Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Zhrozená rodina. Chlapca pochovali bez orgánov, bol plný novín
Zdielať na

Zhrozená rodina. Chlapca pochovali bez orgánov, bol plný novín

VALDOST / Rodičov mladého teenagera život nešetrí. Najprv sa dozvedeli, že sa im syn už zo školy nevráti živý. Dôvodom mala byť nehoda na telesnej výchove. Keď však začali pátrať po podrobnostiach, zistili, že pravda je niekde inde. Po druhej pitve, dostali ďalšiu ranu. Ich 17-ročnému synovi niekto vybral z tela všetky orgány!

Matka: Nikdy som si nemyslela, že prežijem vlastné dieťa

Matka Kendricka plače pri hrobe svojho syna už druhýkrát. Prvýkrát si prešla peklom, keď ho pochovávala. Teraz musí jeho rakvu otvoriť. "Nikdy som si nemyslela, že prežijem vlastné dieťa," hovorí matka chlapca Jacquelyn Johnsonová.

Kendrick sa zo školy nevrátil začiatkom januára. Polícia prípad uzatvorila ako nešťastnú náhodu mladého atléta. Chlapec vraj spadol do zrolovaných žineniek a zadusil sa. Rodičom však vŕtalo hlavou, prečo polícia nezaistila niektoré vážne dôkazy, vrátane krvavých stôp a obrátili sa na súd.

Chýbali mu všetky vnútornosti

Ten mladíkovo telo poslal na nezávislú pitvu so šokujúcim zistením. Chlapcovi chýbali všetky vnútornosti. "Keď sme dostali telo, chýbalo v ňom srdce, pľúca, pečeň a tak ďalej až po mozog," hovorí matka chlapca. "Netušili sme, že zo syna pochovávame len polovicu. Celý bol vypchaný novinovým papierom. je to neuveriteľné," dodáva matka.

V tele našli letáky a noviny

Tieň pochybenia padol na 2 inštitúcie. Úrad vyšetrovania v Georgii, ktorý vykonal prvú pitvu a pohrebnú službu v Harringtone, kde telo pripravovali na pohreb. Podľa dokumentácie pitvu vykonali podľa predpisov, čo sa však nedá povedať o pohrebnom servise.

"Našli v ňom letáky a noviny. Akoby bol nejaký smetiak. Nemám slov," hovorí matka. "Otázka je, prečo to pred nami zamlčali," pýta sa otec.

Pohrebníctvo odmietlo vec komentovať. Johnsonovcom ale cez právnika odkázali, že orgány ich syna boli tak poškodené, že museli byť nahradené. "Jediná vec, ktorá ma ráno prinúti vstať z postele je túžba odhaliť pravdu," hovorí Jacquelyn Johnsonová. Tú chcú poznať aj desaťtisíce ľudí na známej sociálnej sieti, kde vytvorili stránku na podporu Kendrickovej rodine.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

facebook.com/Justice for Kendrick Johnson

Súvisiace články

Najčítanejšie správy