Jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
V Rakúsku pri práci v lese zahynul 40-ročný Slovák
Zdielať na

V Rakúsku pri práci v lese zahynul 40-ročný Slovák

LILIENFELD / Pri lesných prácach v katastri obce Türnitz v dolnorakúskom okrese Lilienfeld prišiel v sobotu večer o život 40-ročný Slovák. Informáciu priniesla dnes rakúska tlačová agentúra APA s odvolaním sa na krajinské policajné zdroje.

Mal ho zavaliť smrek

Podľa správy verejnoprávneho rozhlasu ORF obeť spoločne s Rakúšanom zo spolkovej krajiny Štajersko, mladším o štyri roky, vykonávala drevorubačské práce. Vyrúbané stromy potom Slovákov kolega prepravoval do skladu dreva.

Pri večernom návrate na miesto výrubu objavil Rakúšan Slováka ležať pod jedným zo smrekov. Lesný robotník utrpel ťažké zranenia, ktorým podľahol ešte na mieste nešťastia. Policajní vyšetrovatelia na základe doterajších poznatkov predpokladajú, že v danom prípade nešlo o dôsledok cudzieho zavinenia.

Ženu za volantom takmer zabil padajúci strom

V máji 2012 obrovský strom dopadol priamo na rušnú cestu. Tridsaťročná vodička už len videla, ako kmeň dopadá na kapotu jej auta. Pri silnom náraze sa porozbíjali aj okná. Doplatil naň aj ďalší vodič, ktorý síce videl padajúci strom, no už nestihol zabrzdiť. Narazil do spadnutého kmeňa. Ani on sa našťastie nezranil, hoci má poškodené auto. VIAC TU.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy