Oblačno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
8 najnezdravších fastfoodových jedál
Zdielať na

8 najnezdravších fastfoodových jedál

WASHINGTON / Vysmážaný syr s hranolkami, hamburger alebo párok so slaninkou. Pokrmy rýchleho občerstvenia nepatria veľmi medzi zdravé jedlá, ale nám chutia. A čo potom, ak ich chute spojíme dokopy! Prinášame vám rebríček tých najšialenejších a najnezdravších kreácií z fastfoodových jedál.

1. Bacone

Podľa odborníkov na zdravú výživu si po konzumácii Bacone (slanina) môžete rovno zavolať sanitku. Píše český portál Za vším hledej jen ženy.cz. Kalorická bomba v podobe kornútku vyrobeného z vyprážanej slaniny plneného miešanými vajcami, majonézou a prikryté sušienkou, je hazardom so zdravím.

pitch.com

2. Párok v hranolkách

Nemôžete sa pri stánku rozhodnúť, či si dáte párok v rožku alebo hranolky s kečupom? Táto "pochúťka" vyrieši dilemu za vás. Párok na tyčke obalený vrstvou vyprážaných hranoliek je kalorickou bombou, hlad však zaženie len na chvíľu.

proteinpower.com

3. Pizza Burger

Ďalšie spojenie dvoch obľúbených jedál. Jeho príprava je jednoduchá. Pripravíte si dve obľúbené pizze, medzi ktoré vložíte obrovský hamburger z hovädzieho mäsa a veľké množstvo kečupu alebo tatarskej omáčky. Nezabudnite aj na zdravú zeleninu.

sogoodblog.com

4. Elvisove šišky

Obľúbené americké donuty nesúce meno po slávnom spevákovi sú naozaj lahôdkou. Vysmážané šišky nasiaknuté olejom sú potreté vrstvou arašidového masla, obložené kolieskami banánu a posypané slaninou. Mňam.

princessinthekitchen.wordpress.com

5. Super gejzír

Sladká pochúťka s názvom Super Gusher vás privedie do sladkej kómy. Farebné taštičky sú tvorené sladkými ovocnými cukríkmi, ktoré sú obalené v niekoľkých vrstvách cukríkov a želé.

geekologie.com

6. Corn dog pizza

Corn dog je v USA rovnako obľúbený ako párok v rožku. Ide o klobásu obalenú v kukuričnom ceste, vysmaženou na oleji a podávanou na špajdle. A ak by ste chceli mať o pár kíl naviac, pizza obložená takýmito corn dogmi je pre vás to pravé orechové.

twincitiespizzablog.com

7. Čokoládovo-slaninová torta

Slané alebo sladké? Večernú dilemu pri televízii vyrieši čokoládovo-slaninová torta, ktorá je spojením oboch chutí. Sladká torta s čokoládou a poriadnou dávkou cukru je totiž posypaná slanou slaninou.

midnighthunnyrun.blogspot.com

8. Cookies so syrom

Obľúbené čokoládové sušienky cookies formou sendviču plneného grilovaným syrom.

laughingsquid.com

Takéto miešané jedlá vymýšľajú najmä Američania. Ak si však myslíte, že sú najtučnejší na svete, mýlite sa. Z trónu ich vyhodili ešte o čosi tučnejší Mexičania. Pozrite si reportáž Petry Diškovej a Maroša Kočana.

Téme sa venuje reportér Maroš Kočan. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy