Polojasno
15°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Hrôza! Rodičia nechali bábätko (†1) v aute zomrieť
Zdielať na

Hrôza! Rodičia nechali bábätko (†1) v aute zomrieť

MOORHEAD / V malom minnesotskom mestečku vyšetrujú policajti veľkú tragédiu. Otec totiž nechal svoje 5-mesačné bábätko spať v zamknutom aute a bez dozoru. Keď ho neskôr išiel vyzdvihnúť, našiel ho mŕtve! Zákon však rodičov napriek tomu trestať nebude.

Dcérku nechal v aute spať

"Toto je obraz extrémnej tragédie pre rodinu, s ktorou sa musia vysporiadať. Niečo takéto si nevieme ani predstaviť, keď vám najmladšie dieťa v rodine zomrie," komentoval udalosť policajt Tory Jacobson.

Otec totiž 5-mesačnú Kristianu Santstorm nechal spať zamknutú v aute. Keďže ale bolo príliš teplo, dieťatko sa pravdepodobne zadusilo. Neskôr ho totiž našli mŕtve.

Deti v rukách špecialistov

Polícia tragédiu vyšetruje ako smrť zapríčinenú nehodou. Zákon, ktorý by umožňoval nedbanlivosť takýchto rodičov potrestať, tu totiž neexistuje. Kristiana bola najmladšie dieťa z piatich súrodencov. Jej sestričky odviezli k špecialistom, ktorí sa o ne starajú momentálne najmä po psychickej stránke.

Takéto nehody sa v americkom štáte Minnesota síce stávajú málo, vždy však ich následky znamenajú pre rodinu katastrofu. "Stáva sa to, ale najsmutnejšie je, že sa takejto tragédii dá veľmi ľahko zabrániť," komentovala aj jedna zo záchranárok.

Teplota vnútri vozidla dokáže v lete stúpnuť počas pár minút o 20 a viac stupňov než vonku. Zdravotníci preto rodičov upozorňujú, aby svoje deti v aute nenechávali samotné ani chvíľu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

flickr/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy