Polojasno
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Netradičné priateľstvá. Šimpanz si zamiloval grizzlyho
Zdielať na

Netradičné priateľstvá. Šimpanz si zamiloval grizzlyho

COLUMBIA / Zamestnanci istého safari parku v americkej Južnej Karolíne sa stali svedkami veľmi netradičného, no nerozlučného priateľstva. Odkedy sa narodili, nevedia bez seba ostať ani chvíľu! 16-mesačný šimpanz Vali a 5-mesačné mláďa grizlyho Bam Bam trávia spolu celé dni!

Máte zaujímavé video? Pošlite ho sem. Ďakujeme!

Bam Bam a šimpanz Vali

Hoci ide o dva druhy, ktoré by sa vo svojom prirodzenom prostredí ani nestretli, v safari parku bez seba nedokážu vydržať. Šimpanzovým prirodzeným prostredím je totiž džungľa v strednej Afrike, grizly zase žije v divočine Severnej Ameriky. No safari tieto dva druhy spojil. A stali sa z nich priatelia.

Nejde o jediné také priateľstvo

Podľa majiteľov Myrtle Beach safari parku spolu Bam Bam a Vali trávia celý deň. Hrajú sa, doťahujú, šantia, objímajú. A hoci Bam Bam má väčšiu silu, Vali je zase prešibanejší. Bam Bam však čoskoro vyrastie a bude deväťnásobne väčší ako Vali. Zamestnanci sa teraz pýtajú - vydrží ich priateľstvo?

Toto priateľstvo však v safari parku Myrtle Beach nie je ojedinelé. Istý šimpanz tu pomáhal pri výchove a kŕmení mláďaťa pumy... Pozrite sa!

Milé aj šokujúce. Tu sú najlepšie amatérske kúsky všetkých čias...

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy