Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Sedem divov Maurícia. Postarala sa o ne príroda
Zdielať na

Sedem divov Maurícia. Postarala sa o ne príroda

PORT LOUIS / Desaťtisíce nalietaných kilometrov, týždne voľna v práci a výdavky, ktoré si na Slovensku nemôže dovoliť každý. Toto všetko by ste museli obetovať, ak by ste sa rozhodli cestovať za novodobými divmi sveta. Oveľa jednoduchšie by bolo, ak by sa všetky nachádzali na jednom mieste.

Najvyšší vodopád na ostrove

Ak by ste chceli navštíviť sedem divov sveta, museli by ste precestovať takmer celú zemeguľu. Za siedmimi farbami zeme však stačí prísť na rajský ostrov Maurícius. Konkrétne na jeho juhozápad do oblasti nazývanej Chamarel. Preslávili ju nielen najkvalitnejšie rumy, ale aj veľké sejšelské korytnačky, aj sopečná duna. 

Tá hrá najmä za pekného počasia farbami a od 60. rokov minulého storočia každý deň priláka viac ako tisíc zvedavcov. "Farebnosť zeme závisí od železa a minerálov v zemi," hovorí sprievodca Marek. Len kúsok od Zeme siedmich farieb sa nachádza ďalší zaujímavý div Maurícia, najvyšší vodopád na ostrove.

Zámok lásky

"Je to výsledok spojenia dvoch riek, ktoré spolu vytvorili tento vodopád. Vysoký je viac ako sto metrov," hovorí sprievodca Alexander. Možno práve symbol priťahuje množstvo mladých párikov a mladomanželov na svadobnej ceste, ktorí tu často zanechajú takýto suvenír, visiaci zámok. "Je to znamenie lásky. Zaľúbenci sem prichádzajú a týmto spôsobom uzamknú svoju lásku, aby sa do nej nedostal nik iný," dodáva sprievodca.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy