Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pobúrenie vo Vatikáne. Protestovali tam polonahé ženy
Zdielať na

Pobúrenie vo Vatikáne. Protestovali tam polonahé ženy

O mimoriadny rozruch sa vo Vatikáne postarala štvorica sporo odetých mladých žien. Išlo o Ukrajinky z hnutia Femen. Do pol pása vyzlečené demonštrovali proti odmietavému postoju katolíckej cirkvi voči sobášom homosexuálov. Proti aktivistkám zasiahla polícia.

Podpora homosexuálov

Polícia zasiahla v nedeľu na vatikánskom Námestí Svätého Petra v Ríme voči štyrom členkám ukrajinskej feministickej organizácie, ktoré sa počas tradičnej modlitby pápeža Benedikta XVI. objavili s nápisom "In Gay we trust (Veríme v gejov)" na svojich polonahých telách.

Ženy zo známej skupiny Femen, ktoré takto chceli vyjadriť podporu homosexuálom, sa v nedeľu postavili vedľa veľkého vianočnému stromčeka v strede námestia. Krátko na to ich však zadržali. Femen takto nadviazali na svoje kontroverzné protesty po celej Európe v uplynulých troch rokoch.

Homosexuáli môžu vychovávať deti

Taliansky najvyšší súd v piatok rozhodol, že homosexuálne páry môžu vychovávať deti, keďže o škodlivosti výchovy v homosexuálnej rodine neexistujú žiadne vedecké dôkazy. Výchova detí homosexuálmi je v katolíckom Taliansku citlivou otázkou a adopcie pármi rovnakého pohlavia sú v krajine zakázané.

Dôležitú rolu tu zohráva Vatikán, podľa ktorého môže existovať skutočné manželstvo len medzi mužom a ženou. Vatikán svoju nespokojnosť vyjadril aj v nedeľu prostredníctvom svojho denníka L'Osservatore Romano.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy