Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Pád strechy tunela v Japonsku. 9 mŕtvych, 2 ťažko zranení
Zdielať na
Zahraničie

Pád strechy tunela v Japonsku. 9 mŕtvych, 2 ťažko zranení

9 mŕtvych si vyžiadal pád strechy tunela. Väčšina z nich zhorela. Cestujúci zostali zaseknutí na 110-metrovom úseku v takmer 5-kilometrovom tuneli. Po nehode začalo vnútri horieť a ľudia v panike hľadali cestu von.

Jednou z obetí je vodič kamiónu, ktorý mobilným telefónom zavolal pomoc, no o niekoľko hodín našli už len jeho zhorené telo.

Na frekventovanej diaľnici

Strecha tunela sa zrútila na frekventovanej japonskej diaľnici spájajúcej Tokio so západom krajiny. Po páde v ňom začalo horieť. Ľudia zostali uväznení pod betónovými panelmi. Zatiaľ zomrelo 9 ľudí a dvaja sú vážne zranení. Tí, ktorí prežili, nechali svoje autá v tuneli a utekali cez tmu von. "Zrazu som si uvedomila, že stojím niekde uprostred a nikoho nevidím," hovorí žena, ktorá prežila nešťastie.

Nedávno prešli bezpečnostnou kontrolou...

Panely stropu neopravovali od roku 1977, keď bol tunel postavený. V septembri tohto roku však prešli bezpečnostnou kontrolou. Vláda sľúbila postarať sa o príbuzných obetí a urobiť opatrenia, aby predišli podobným situáciám. Minister dopravy nariadil kontrolu všetkých tunelov, ktorý majú strop z rovnakej konštrukcie. "V tejto chvíli predpokladáme, že príčinou tragédie boli uvoľnené skrutky," informoval šéf bezpečnostných zložiek Nexco Otsuki.

Pred 16 rokmi 20 mŕtvych

Podobnú tragédiu Japonsko už raz zažilo. Pred 16 rokmi sa zrútil tunel na severe krajiny a zabil 20 ľudí. Zatiaľ sa nevie, koľko budú trvať opravy na zdevastovanom úseku. Isté je len to, že uzávierka spôsobí v okolí hlavného mesta obrovské zápchy.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Japonsko_zrútenie_strecha_tunel

isifa.com

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy