Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Tipy na výlet od TV JOJ: Leto sa dá stráviť aj v hlavnom meste. Bratislava má čo ponúknuť
Zdielať na

Tipy na výlet od TV JOJ: Leto sa dá stráviť aj v hlavnom meste. Bratislava má čo ponúknuť

BRATISLAVA / Strach z koronavírusu a rôzne obmedzenia mnohých z nás "donútili" stráviť leto na Slovensku. Ukazuje sa, že až dve tretiny Slovákov zostávajú doma. Naša krajina je však rozmanitá a ponúka viacero možností, tak napríklad, ak ste ešte neboli v hlavnom meste či jeho okolí, pripravili sme pre vás zopár tipov. O svoje zážitky sa s vami podelí aj bratislavský župan.

Prvé miesto, na ktoré by sa turisti v Bratislave mali vybrať, je dominanta hlavného mesto Bratislavský hrad. Mnohých lákajú najmä výstavy v historickom múzeu. 

A okrem pokladu Inkov ľudí čakajú na hrade aj ďalšie krásne expozície, rúško a dezinfekcia rúk je nutnosťou. "Ako 100 rokov divadla, 17. november," hovorí riaditeľ SNM - Historické múzeum Peter Barta. 

Návštevníci hradu si nenechali ujsť ani krásne záhrady. Kúsok od hradu sa nachádza budova Národnej rady, pre pandémiu sa však dnu teraz turisti nedostanú. 

A keď už budete mať za sebou dobrý obed v historickom centre mesta a aj kávičku, schladiť sa môžeme pri vode napríklad pri obľúbenom jazere Zlaté piesky, kde sa kempuje aj stanuje. Rovnako sa tam môžete vyšantiť aj športovo, prípadne vyskúšať wakebording - je to vhodné vraj pre všetky vekové kategórie. "Je to jednoduché, voda už je dobrá, treba to vyskúšať," vraví tréner Michal Zub.  

K vode má blízko aj bratislavský župan spolu s primátorom. "Také moje top tipy sú cyklotrasa popri rieke Morava, huby v malackých lesoch, nehovorím o Svätom Jure, Modre či Pezinku, kde si môžte dať dobré vínko," poradil Juraj Droba, predseda BSK. 

Tieň a chládok nájdete v mestských lesoch, v Malých Karpatoch rýchlo podľahnete čaru turistiky či bicyklovania. 

Pozrite si reportáž o podobnom prípade: 




Súvisiace články

Najčítanejšie správy