Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Magistrát Bratislavy zvýši bezpečnosť na linkách MHD
Zdielať na

Magistrát Bratislavy zvýši bezpečnosť na linkách MHD

BRATISLAVA / Manželia dostali v autobuse bratislavskej MHD poriadnu bitku. Predtým upozornili cestujúcich, aby sa správali slušne. Žena dokonca skončila v nemocnici. Pre incident sa stretli kompetentní a celú situáciu chcú čo najrýchlejšie vyriešiť. Magistrát Bratislavy chystá opatrenia. Polícia po útočníkoch pátra.

"Vo veľmi krátkom čase sa hlavne na nočných linkách tzv. nočákoch sa budú v každom jednom dopravnom prostriedku inštalované kamery," povedal námestník primátora Juraj Káčer. Podľa kompetentných by mohli pomôcť aj informačné oznámenia priamo v autobusoch.  "V čase kedy sa incident odohráva sa objaví okamžite na tabuli, ktorý sa premieta v MHD, že na ceste je polícia," pokračoval. Šoféri ďalej budú mať v kabíne takzvané "PANIK" tlačidlo. To po stlačení privolá políciu. Tento systém funguje už na väčšine dopravných prostriedkov v súčasnosti.

"Chceme zaviesť rovnaký systém ako máte v londýnskom metre. Teda, že máte priamo v dopravnom prostriedku uvedený kontakt, kde napíšete jednoduchú skratku a automaticky sa spúšťa proces príchodu polície," vysvetlil námestník primátora.

Celý incident sa odohral ešte v utorok 22. mája medzi 23:00 až 23:30 večer. V autobuse Mestskej hromadnej dopravy s číslom 83 medzi zastávkami SAV a Damborského. Štyria cestujúci sa mali podla polície správať v autobuse hlučne, rozhadzovať rôzne predmety a robiť neporiadok. Na to ich mal slušne upozorniť manželský pár vo veku 50 a 52 rokov. Skupina mužov, ale na tieto slová reagovala útokom.  "Viacerými údermi do oblasti tváre spôsobili poškodeným rôzne zranenia a zlomeniny v oblasti tváre, pričom bezprostredne po skutku autobus opustili a utiekli na neznáme miesto. V prípade poškodenej ženy si zranenia vyžiadali hospitalizáciu v jednej z nemocníc," vyjadril sa hovorca polície Michal Szeiff. 

V autobuse číslo 83 sa v čase útoku mala nachádzať zhruba dvadsiatka estujúcich. No do príchodu polície tam nezostal zo svedkov nikto. Navyše išlo o starý autobus bez kamerového systému. " Z tohto dôvodu pátrame po svedkoch – cestujúcich, ktorí priebeh tohto incidentu videli alebo disponujú informáciami ktoré by napomohli k jeho objasneniu a stotožneniu doposiaľ neznámych páchateľov," informoval Szeiff. 

Pred niekoľkými týždňami prebiehali v Bratislave kontroly vodičov a autobusov MHD. Viac v reportáži TU:

Najčítanejšie správy