Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
NAKA vyšetruje nápis na budove organizátorov hudobného festivalu
Zdielať na

NAKA vyšetruje nápis na budove organizátorov hudobného festivalu

SVÄTÝ JUR / V centre Svätého Jura, priamo na kanceláriu riaditeľa jedného z letných festivalov, niekto nasprejoval protižidovský nápis. Prípadom sa už zaoberá aj národná kriminálna agentúra.

Budova sídli kúsok do námestia. Nápis ráno objavil jeden zo zamestnancov. Na fasádu domu niekto sprejom nastriekal nápis jude raus, čo v preklade znamená žid, preč. "Včera, keď sme odchádzali z práce, to tu ešte nebolo, takže niekedy v noci to bolo," hovorí organizátor festivalu Michal Kaščák. 

Hneď ráno o nápise informovali políciu. Prípad oznamovali ako vandalizmus. Vyšetrovanie ale následne prevzala protiextrémistická jednotka. "Prípad vyšetruje Národná kriminálna agentúra Prezídia Policajného zboru ako trestný čin extrémizmu. Vzhľadom na prebiehajúce úkony sa k veci nebudeme bližšie vyjadrovať," hovorí hovorca prezídia Martin Wäldl.

Podľa riaditeľa festivalu sa im nikto v poslednom období nevyhrážal. Budova je síce jasne označená logom ich podujatia, no nevie či motívom bolo práve to. Keďže údajne žiadna z priemyslených kamier v okolí nesníma túto budovu, z incidentu tak neexistuje video. To by mohlo pomôcť pri vyšetrovaní a odhalení páchateľa pripadne páchateľov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy