Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Smrť Mikuláša Polónyho: Polícia streľbu vyšetruje ako zabitie
Zdielať na

Smrť Mikuláša Polónyho: Polícia streľbu vyšetruje ako zabitie

BRATISLAVA / Januárovú streľbu v byte na Heyrovského ulici v bratislavskom Lamači polícia už vyšetruje ako zabitie. Muž, ktorý bol obvinený políciou za členstvo v organizovanej skupine piťovci, zomrel po strele do hlavy v nemocnici. Meno Mikuláša Polónyho v 90. rokoch figurovalo vo viacerých mediálne známych kriminálnych prípadoch.

Tragédia sa odohrala 10. januára v Lamači. Tridsaťdeväťročný Mikuláš Polóny mal byť na návšteve u známeho a jeho priateľky. Z bytu ale už po vlastných neodišiel, namiesto toho ho odviezla záchranka s guľkou v hlave.

"V našom byte sa to stalo. Keď to urobil, nikto s ním v izbe nebol," priznal majiteľ bytu.

Od začiatku sa hovorilo o možnej samovražde. Zatiaľ čo Polóny žil, polícia vec vyšetrovala ako ublíženie na zdraví.

Po dvoch týždňoch v nemocnici Mikuláš Polóny zomrel na následky predchádzajúcich strelných poranení. Polícia musela aj preto prípad preklasifikovať.

"Vyšetrovateľ začal v uvedenom prípade trestné stíhanie vo veci zločinu zabitia a pre prečin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami," uviedla bratislavská krajská hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Úmyselné konanie inej osoby v prípade smrti Polónyho polícia v minulosti vylúčila. "Z podosiaľ vykonaného dokazovania vyplýva, že na tele nebohého neboli zistené stopy násilia, ktoré by potvrdili cudzie zavinenie inou osobou," potvrdila Mihalíková.

Polícia čaká ešte na výsledky expertíznych skúmaní, no hoci je tento prípad nateraz klasifikovaný ako zabitie, s najväčšou pravdepodobnosťou ho uzavrie ako samovraždu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy