Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V Dunajskej Lužnej sa utopil potápač
Zdielať na

V Dunajskej Lužnej sa utopil potápač

DUNAJSKÁ LUŽNÁ / V jazere v Dunajskej Lužnej sa utopil 52-ročný potápač. Tragédia sa stala na konci ponoru, keď sa štyria profesionálni potápači už vracali k brehu. Jeden člen z českého tímu sa ale z vody už nevynoril. Čo bolo príčinou jeho smrti, ukáže až ďalšie vyšetrovanie.

Podľa informácií televízie JOJ bol muž pôvodom z Čiech, rovnako ako aj jeho ďalší kolegovia. K tragédii došlo až na konci ponoru, keď sa už potápači vracali k brehu. Muž ostal zakliesnený pod kusmi ľadu, na miesto okamžite prišli hasiči aj záchranári.

"Nehybné telo muža ostatní traja potápači následne našli a z vodnej hladiny vytiahli na breh," povedala hovorkyňa bratislavskej polície Lucia Mihalíková. Aj napriek ich snahe o poskytnutie prvej pomoci, ako aj rýchlemu zásahu záchrannej zdravotnej služby, sa život muža už nepodarilo zachrániť.

Presnú príčinu smrti určí až nariadená pitva. "V tejto súvislosti bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia,“ informovala bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Miháliková.

Na mieste bola reportérka Miroslava Štrbáková Urbanovičová. Viac sa dozviete v Krimi o 19:00

Súvisiace články

Najčítanejšie správy