Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Na Slovensku máme novú disciplínu. Dostihy jazdia poníky
Zdielať na

Na Slovensku máme novú disciplínu. Dostihy jazdia poníky

BRATISLAVA / Klusácky šport má u nás 150-ročnú tradíciu, ale posledné roky boli mimoriadne ťažké. Dospelácke preteky u nás neboli už takmer štyri roky. Zdá sa, že nám na štart priklusala nová generácia. Čakali nás malé koníky, malí jazdci a veľké preteky.

Na Slovensko prichádza nová disciplína - dostihy poníkov v sulkách. 

Starší priaznivci jazdeckých športov teraz určite spozorneli – veď toto predsa poznáme. Klusácky šport má u nás skutočne 150 ročnú tradíciu, ale posledné roky boli mimoriadne ťažké. Dospelácke preteky u nás neboli už takmer štyri roky. Lenže teraz sa zdá – že nám na štart priklusala nová generácia. Čakali nás malé koníky, malí jazdci a veľké preteky.  

Na štart sa napokon postavilo 5 poníkov a detí.

Dostihy miniklusákov

Hoci to na prvý pohľad vyzerá veľmi jednoducho, až také jednoduché to nebude. Presvedčila sa o tom jazdkyňa, ktorá precválala cieľom na prvej pozícii. Dvadsaťročná kobylka shetlanského poníka Zuzka sa jednoducho nedala udržať, keď začula burácanie tribún. A keďže ide o dostihy miniklusákov, nasledovala diskvalifikácia. Prvé dve miesta tak získali poníky zo Šale, jedenásťročná Miňa a jej štvorročná dcéra Meggy.

"Som rada, že sme tu boli a že mám dobrého koňa," povedala študentka Radka Švačeková. 

​Iba osemročný chlapec v auguste s kobylkou štartoval dokonca v Rakúsku. "V Rakúsku to bolo oveľa ťažšie a som rád, že som bol druhý, lebo v Rakúsku som bol posledný," priznal Juraj Rekeň. 

Najmladšia jazdkyňa

Najmladšia jazdkyňa v štartovom poli mala iba necelých šesť rokov, jej partnerka Kora skoro dvakrát toľko.

Partia nadšencov avizuje, že chce v tejto disciplíne pokračovať aj v budúcej sezóne.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy