Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Uzavreté cesty a mosty. Ako budú fungovať záchranné zložky počas samitu?
Zdielať na
Bratislava

Uzavreté cesty a mosty. Ako budú fungovať záchranné zložky počas samitu?

BRATISLAVA / Dopravu v Bratislave čaká v piatok ťažká skúška. Vodičov zase skúška nervov. Takto to bude vyzerať so záchrannými zložkami.

Dopravné obmedzenia sa v piatok počas summitu dotknú všetkých ľudí za volantom. Napriek tomu polícia prosí vodičov, aby umožnili prejazd záchranným zložkám v tejto mimoriadne komplikovanej situácií.

Záchrana života má prednosť

Vodiči by mali brať ohľad na prejazd hasičských áut a záchraniek, ktoré smerujú k ľudom v núdzi. Polícia ubezpečuje, že ich prejazd sa bude snažiť urýchliť. "Záchrana života má prednosť, to znamená ak by bola taká okoľnosť, že treba ich pustiť v uzavretých castách tak to polícia umožní," povedal policajný viceprezident Ľubomír Ábel.

Nemocnice bez obmedzení

Počas piatkového sumittu bude najväčšia slovenská nemocnica v Bratislave fungovať v štandardnom režime bez obmedzení. Personál na prípadnú mimoriadnu situáciu je pripravený.

"V nutnosti vyhlásenia traumatologického plánu v rámci starostlivosti o poranených pacientov. Ak by došlo k takejto výnimočnej udalosti sme nachystaní vo všetkých priestoroch univerzitnej nemocnice, či už v Ružinove, na Kramároch alebo v Petržalke. Máme nachystané špeciálne operačné sály, ktoré sú vyhradené len pre tento účel," povedal Daniel Knapp, chirurg univerzitnej nemocnice v Bratislave.

"Všetky záchranné zložky vrámci integrovaných opatrení budú v pohotovosti a budú riešiť aj prípadne takéto mimoriadne udalosti," dodal policajný viceprezident Ľubomír Ábel.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy