Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Pozor na sneh a prudký vietor. Takto to dopadne...
Zdielať na

Pozor na sneh a prudký vietor. Takto to dopadne...

Orava, Kysuce, Liptov. Aj tu si treba dať pozor na sneh a silný vietor. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu druhého stupňa. Tá platí do pondelkového večera.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Silný vietor, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 26 až 33 metrov za sekundu, môže fúkať na hrebeňoch hôr na Orave, Kysuciach, v Liptove, Turci, na Horehroní a na Spiši.  Táto výstraha pre spomínané lokality platí  do dnešnej 18- tej hodiny. Okrem víchrice sa pripravte aj na tvorbu snehových jazykov a závejov. 

Výskyt snehových jazykov a závejov, takisto aj sneženie a poľadovica je v danej ročnej dobe a oblasti bežný. Môže však spôsobiť škody menšieho rozsahu a predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity.

Tento problém majú obyvatelia miest na Orave. Tu napadlo do rána aj meter snehu. Radosť z bohatej nádielky však majú len deti. Ostatní sa na sneh sťažujú. Veď príjazdovú cestu odhrabávajú aj päťkrát.

,,Prídeme z kostola a všetko je znovu zapadnuté," sťažujú sa obyvatelia Mútňan. Situácia by sa však v nasledovných dňoch rapídne meniť nemala.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy