Skoro jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Rómsky chlapec chodí ako pes. Lekári mu zmenia život
Zdielať na

Rómsky chlapec chodí ako pes. Lekári mu zmenia život

Prirovnávajú ho k mimozemšťanovi, pretože kolená ohýba do opačnej strany ako zdraví ľudia. Teda dozadu! Rómskeho chlapca z osady pri Sečovciach však čaká svetlá budúcnosť. Ujmú sa ho lekári.

Dvanásťročný Ivan zo Sečoviec sa musel, pre vrodenú vadu naučiť chodiť po rukách. Nohy totiž neohýba tak, ako každý iný človek. Chlapec je tak nútený chodiť štvornožky. "Škoda toho chlapca," hovoria príbuzní.

Tí sú na neho však veľmi hrdí. Ivan je talentovaný a športovo zdatný. Podľa jeho slov hrá futbal lepšie ako jeho kamaráti. So svojím handicapom sa naučil bicyklovať aj korčuľovať. Chlapcova najbližšia rodina si želá, aby mu lekári pomohli. "Veľmi si želám, aby tomu chlapcovi pomohli," hovorí jeden z príbuzných.

A to sa aj zrejme stane. Chlapca, ktorý chodí ako pes a ľudia si ho mýlia so zvieraťom, tak čaká lepšia budúcnosť. O Ivana (12) sa totiž začali zaujímať špičkoví odborníci. Tí prišli namiesto náročnej operácie s oveľa jednoduchším riešením. Mladíkovi má pomôcť protéza. Za Ivanovou chôdzou stojí podľa lekárov zanedbanie jeho vady. Tú bolo treba riešiť ešte v rannom detstve.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy