Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vzbura v školách. Aj učitelia chcú brať o 300 € viac
Zdielať na

Vzbura v školách. Aj učitelia chcú brať o 300 € viac

Už nie iba lekári, ale aj učitelia chcú na výplatných páskach vidieť viac. Školský odborový zväz dokonca vymenil svojich funkcionárov a tí zdá sa chcú rozpútať nový boj za vyššie mzdy pedagógov. Nie je tak vylúčené, že k vzbúreným lekárom sa ešte pridajú aj štrajkujúci učitelia.

Školský odborový zväz vymenil mančaft. Novým šéfom odborárov sa stal Pavel Ondavek. Učitelia upozorňujú, že dlhodobá nespokojnosť s výškou svojich platov nie je len u lekárov, ale i u nich.

Plány kujú cez Facebook

Školskí odborári síce pred pár mesiacmi s pádom vlády hrozbu ostrého štrajku odložili, no s novým vedením prichádza aj nová vízia. Kolo rokovaní a vyjednávaní je ale zatiaľ len v učiteľskom prostredí. Tisíce učiteľov sa  zmobilizovalo prostredníctvom sociálnej siete a plánujú založiť vlastné odbory.  

Učitelia ako lekári

Následne chcú vyjednávať so svojimi, dá sa povedať staršími odbormi a ak sa nedohodnú na podmienkach, ako dosiahnúť zo strany vlády zvýšenie platov, naplánujú ostrý štrajk. Odborári z učiteľského prostredia chcú navýšiť svoje platy minimálne o 300 eur. No a pôvodní odborári sú vraj ochotní si ich vypočuť a nevylučujú, že svoje sily spoja. Do boja s vládou za zvýšenie platov tak vstúpia rovno dva odbory učiteľov.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy