Polojasno
14°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Policajti-hrdinovia! Takto zachraňovali ľudské životy...
Zdielať na

Policajti-hrdinovia! Takto zachraňovali ľudské životy...

Mestskí policajti existujú na Slovensku už 20 rokov. Ich prácou ani zďaleka nie je len rozdávanie pokút za parkovanie. Na tohtoročnom sneme náčelníkov mestských a obecných polícií ocenili tých, ktorí zachránili to najcennejšie - ľudský život.

Hrdinovia v čase záplav

Ešte 4. júna tohto roku pretrhlaprívalová vlna v meste Podolínec časť hrádze na rieke Poprad. Voda zatopila rodinné domy aj s ľuďmi v nich. Pamätáte sa? Tak títo policajti veľmi dobre, boli totiž medzi prvými na mieste a pomáhali vyťahovať ľudí z vody.

Zachránili ich pred samovraždou

Obrovský potlesk si vyslúžili príslušníci mestskej polície z Hlohovca. Na poslednú chvíľu zabránili 22-ročnému mužovi skočiť z mosta do Váhu. "Za všetko, čo sa dalo, sme ho ťahali, aby sa dostal na druhú stranu zábradlia," spomína ocenený Peter Hinca.

A napokon nechýbali medzi ocenenými ani ženy, dve bratislavské policajtky, pôsobiace v Petržalke. Cez leto zachránili ženu, ktorá z Tyršovho námestia chcela skočiť do Dunaja. "Bolo na nej vidieť, že je rozrušená," hovorí Jana Kupčiová.

Smrť pri výkone povolania

Napokon netreba zabúdať ani na zosnulých hrdinov. Pri príležitosti výročia si mestskí policajti spomenuli aj na svojho, pred 15 rokmi tragicky zosnulého kolegu z východného Slovenska. Ten totiž zomrel na následky strelného poranenia, ktoré utrpel pri výkone svojho povolania...

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy