Jasno
18°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Trapas Obamu so Sarkozym. Ohovárali a zabudli na mikrofóny...
Zdielať na

Trapas Obamu so Sarkozym. Ohovárali a zabudli na mikrofóny...

Mimo televíznych kamier si politici nedávajú servítku pred ústa. Mali by si však dať pozor, aby boli vypnuté aj mikrofóny. Na zradnú techniku doplatili americký a francúzsky prezident. Pred tlačovou konferenciou ohovárali izraelského premiéra a niektorí novinári si to nechtiac vypočuli.

Takýto trapas sa stal ešte na summite G20 počas súkromného rozhovoru Baracka Obamu a Nicolasa Sarkozyho v salóniku vedľa miestnosti, kde čakali novinári. Tí dostali tlmočnícke zariadenia, ale bez sluchátok, ktoré im mali rozdať až na začiatku tlačovej konferencie.

Niektorí z nich však do prístroja zasunuli vlastné a vypočuli si tak nelichotivé slová, ktorými prezidenti počastovali izreaelského premiéra Benjamina Netanjahua, netušiac, že mikrofóny ich slová zachytávajú. "Už ho nemôžem vystáť, je to obyčajný klamár," ohováral francúzsky prezident. „Ty ho možno máš plné zuby, ale čo ja? Musím s ním rokovať každý deň," vyrazil dych B. Obama.

Novinári sa najskôr rozhodli tieto vyjadrenia nepublikovať. Zverejnil ich však jeden francúzsky portál. Hoci neuviedol, či existuje zvukový záznam, pravosť nakoniec viacerí žurnalisti potvrdili. Odborníci sa teraz obávajú, či to nenaruší rokovania o izraelsko- palestínskom konflikte. 



Sarkozy a Obama_vysmiate tvare_ohovaranie

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy